
Nagyon elegem volt már abból, hogy minden kenyérféleségbe, ami könnyen elérhető a boltokban, van tejpor vagy tejsavópor vagy bármi ilyen tejszármazék. Mivel a fehérjére vagyok érzékeny, nekem ez mind kizárt. Néhány hónapja csak, hogy megismertem Szafi free és Szafi fitt termékeit, első vásárlásom a kenyérlisztje volt.
Nem írok receptet, mert ott van a csomagolásán, a lényeg, hogy a liszthez csak víz, só és friss citromból nyert citromlé kell. Ennyi. Abszolúte nekem való, nem kell 4 órát szarakodni egy kenyérrel vagy inkább hetet, mert olyan receptet is láttam. Nem tudom kinek van ilyesmire ideje...
Lényeg: a liszt jó minőségű, a mindenmentes egyebeket gyártó saját gyárban készült, így nem szennyezi semmi sem, amire a vásárló allergiás. Én ilyen kis zsömleszerű bucikat készítettem, és a szénhidrát harmadomhoz illesztem be minden étkezésnél, amikor valami hideg a menü. Az íze nagyon finom, semmi mellékíz vagy bioíz, amitől kb undorodtam mindig is. Hamars megsül, megpuhul, eláll legalább 4-5 napig, nem hajlamos penészedni (persze nyilván nem kell dunsztba tenni).
Kedvelem, újravevős.
Under construction:
És a végeredmény:
Nincsenek megjegyzések