irst of all, it started very long time ago, my physician could not tell what is wrong with me, so I started to observ my symptoms. I was about 14 years old when I noticed the difference - if I eat milky food my eczema gets worse. In the past almost every usual food contained milk, so I had really bad times (my meal at school, ice cream, anything with chocolate (even dark ones too!).
I started to skip them, but sometimes I was not strong enough, so I suffered so much. Creams, soaps, temporary relieved but no real solutions.
Nowadays there are so many really good products finally for me and I decided to choose one brand that I trust. It was alpro with new products in this market.
I cook with the soy cream (little amounts, mainly for cooking), I prefer the coconut cream when I bake. And I love to bake with it! Gives nice sweet yummy coconut undertone, Regulary I also add virgin coconut oil and coconut powder!
Both are dense, thick, the soya cream is more similar to the milky one. They are milk free, gmo free, gluten free. Really tasty and high quality products in my opinion. I use them all the time when needed.
Nagyon régen kezdődött, még gyerek voltam, senki sem tudta megmondani az okát, mitől ekcémás a kezem. Csak a saját megfigyeléseim vezettek eredményre, észrevettem, hogy ha tejmentes termékeket fogyasztok, kevesebb a seb a kezemen is. A legrosszabb időkben már az arcomon is megjelentek a piros, száraz foltok, így kerülni kezdtem a tejes dolgokat. ami abban az időben eléggé nehéz volt, mindenben volt tej, ami édesség, fagyi, olykor a fekete csokiban is. Sokat szenvedtem és sok pénz is elment a kezelésekre. Ilyen biorezonancia, olyan krém, szappan, megannyi minden. Átmeneti enyhülést azért néha hozott ez meg az, majd azokról is írok, melyek ezek a készítmények.
Manapság jó nagy a választék, az árakat és a minőséget is nézem, az alpro termékcsaládot "tesztelem" jelenleg, még nem jutott el hozzám mindegyik fajta, de igyekszem.
A kókuszkrémmel sütök és a szójakrémmel főzök, ha kell, bár nagy gyakorlatom van a tejszín teljes elhagyásában, néha jólesik. A kókuszkrém isteni ízű, ha erősíteni akarom még extraszűz kókuszolajat és kókuszlisztet is küldök a sütim tésztájába. A kókuszolajról amúgy is ódákat kell zengjek, magában is meg tudom enni. Szörnyű náthám után pedig a szanaszét száradt számat kenegetem vele, igazi csoda.
In their product range my fave drink is the oat drink and the newest coconut-almond. The oat drink I use to boil my oatmeal in for breakfast and I drink it too all its own coz I like the taste! It is also ok in my muffins to replace that lil amount of milk.
Ha csak tejivásról van szó, mostanában ezeket az abszolút kedvencek. A zabital és a kókusz-mandula. A zabitalban főzöm meg reggelire a zabkását, vagy önmagában iszom meg, de a muffinhoz is kiváló.
Ha csak tejivásról van szó, mostanában ezeket az abszolút kedvencek. A zabital és a kókusz-mandula. A zabitalban főzöm meg reggelire a zabkását, vagy önmagában iszom meg, de a muffinhoz is kiváló.
The very best nowadays is the coconut-almond for me. The pure almond drink I found a bit too much for the first time, but this infustion awww lovely and really tasty. Every other day I make a cocoa drink with xylitol and it makes my day. You can also use honey as a sweetener, and drink it hot, I like it hot. One advice how to stir the cocoa powder. Start with just a very little amount of this plant milk and put the cocoa powder in and stir it well, then pour your mug full. It will be more consistent if you do this way.
Ez pedig valami újdonság, aminek nagyon örültem, hiszen a tisztán mandulás íze először kicsit erős volt (majd azt is megkedveltem), de mintha ráéreztek volna, piacra dobták ezt a kis mixet, a kókusztej-mandula kombót, amit kb. kétnaponta iszom, kakaónak (mint a régi szép időkben). Annyi, hogy se hidegen, se melegen nem elegyedett jól a kakaóval, így ha kakaóport szórok bele, mindig csak a bögre aljára teszek egy kis növényi tejet és abban keverem el a csomósodó kakaót, majd felöntöm az egész poharat a "tejjel".
Ez pedig valami újdonság, aminek nagyon örültem, hiszen a tisztán mandulás íze először kicsit erős volt (majd azt is megkedveltem), de mintha ráéreztek volna, piacra dobták ezt a kis mixet, a kókusztej-mandula kombót, amit kb. kétnaponta iszom, kakaónak (mint a régi szép időkben). Annyi, hogy se hidegen, se melegen nem elegyedett jól a kakaóval, így ha kakaóport szórok bele, mindig csak a bögre aljára teszek egy kis növényi tejet és abban keverem el a csomósodó kakaót, majd felöntöm az egész poharat a "tejjel".
In the summertime refreshment I drink the Rice Dulce. It does not contain added sugar but I has a really smooooth vanilla taste. I drink it cold and add to my smoothies.
Nyári finomságként iszom, nincs hozzáadott cukor benne, hiába "dolce". Vaníliás, de csak finoman, amennyire kell. Hidegen iszom (most is épp :D) és a smoothie-k hordozója a turmixaimban.
Nyári finomságként iszom, nincs hozzáadott cukor benne, hiába "dolce". Vaníliás, de csak finoman, amennyire kell. Hidegen iszom (most is épp :D) és a smoothie-k hordozója a turmixaimban.
These are my favorites. I keep on trying them all the time, anytime, and I will write about the desserts and other flavoured ones I am so sure.
Ezek a kedvenceim ha növényi főzés-sütés alapanyagokról van szó, de folyamatosan bővítem a kört és fogok írni a desszertekről is!
Have a nice day! Mindenkinek szép napot kívánok,
Adrienn
Ezek a kedvenceim ha növényi főzés-sütés alapanyagokról van szó, de folyamatosan bővítem a kört és fogok írni a desszertekről is!
Have a nice day! Mindenkinek szép napot kívánok,
Adrienn
Nincsenek megjegyzések